Çeviri Derneği ve FIT Saymanı Reina de Bettendorf Buluşması

Çeviri Derneği üyelerinden Alev Bulut ve geçmiş dönem başkan yardımcısı Osman Kaya 26 Mart 2015 tarihinde Uluslararası Çevirmenler Federasyonu (FIT) Saymanı Reina de Bettendorf ile biraraya geldi.

Bakü’de düzenlenecek olan FIT Konsey toplantısına katılım öncesi İstanbul’da kısa bir mola veren Bettendorf ile Ortaköy’de buluşan değerli üyelerimiz Alev Bulut ve Osman Kaya, Türkiye’de çeviri piyasasının genel durumu ve Çeviri Derneği hakkında bilgi vererek Türkiye’de devam eden Mesleki Yeterlik Kurumu çalışmaları ve Çevirmenlik Meslek Yasası açısından yaşanan gelişmeleri paylaştı. FIT ile daha fazla işbirliği ve yakından çalışmaya hazır olduğunu bildiren Çeviri Derneği’nin bu yaklaşımını gayet olumlu bulduğunu ifade eden Bettendorf, bu görüşmenin gelecekteki ortak çalışmalar açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Bettendorf’a bu kısa ziyaretin anısı olarak FIT, Çeviri Derneği ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında 2009 yılında düzenlenen Uluslararası Çeviri Kolokyumu’nun bildirilerinden oluşan bir bildiri kitabı armağan edildi.