ÇEVİRİ DERNEĞİ kuruldu.

Türkiye’de çevirmenlik mesleğini geliştirmek amacıyla, bu alandaki çeşitli kesimlerden insanlar bir araya gelerek “ÇEVİRİ DERNEĞİ”ni kurdu. Derneğin amacı, bu alandaki mesleki örgütlenmeyi sağlamak; çevirinin önemini vurgulamak; çevirmenin itibarını yükseltmek ve üniversite ile iş dünyası arasında köprü kurmak.

İstanbul’da çeviri eğitimi veren Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden öğretim üyeleriyle birlikte çeşitli Çeviri Firmalarında çevirmen, yönetici ve editör olarak çalışan kişilerin bu amaçla 8 ay önce başlattığı toplantı ve çalışmalar sonucunda “Çeviri Derneği” 17 Kasım 1999 günü alınan resmi izinle kuruldu.

Yapılacak ilk Genel Kurul toplantısına kadar derneğin başkanlığına Yıldız Teknik Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Anamur seçildi. Anamur, bu alanda çalışanları ve çeviriyle ilgilenen herkesi dernekte görmek istediklerini belirtti.